Lab

Paisatges binaris

És xocant que només una operació matemàtica molt senzilla, com aplicar un operador binari a les coordenades d’un mapa de bits, pugui generar una enorme col·lecció d’imatges úniques i extraordinàries.

En “paisatges binaris” amb només unes poques línies de codi, i fent servir tres operadors binaris diferents de les coordenades (o, xor i and) per exemple (x o y) i després dividint per un altre número i obtenint la resta. El resultat s’utilitza per pintar un color per a aquest píxel exacte.

El resultat és una enorme col·lecció d’imatges pseudo-fractals que evoquen paisatges impossibles, ciutats atapeïdes, o psicodèliques/glitchy amb colors vius o simplement bells patrons.
Tots ells són deterministes donats els seus paràmetres inicials.

NFT’s a https://www.fxhash.xyz/generative/538

2021

binary landscapes by daniel julia

ReacT 2020

Recordo que de petit i un dia ens van portar a fer una excursió escolar a l’antic museu de la ciència de Barcelona. Una de les coses que més em va cridar l’atenció va ser un pèndol de sorra que es podia llançar i que feia unes formes molt boniques i harmonioses sobre un tauler.

20 anys després, a finals del segle passat, encara em fascinava aquestes corbes paramètriques i l’art generatiu dels ordinadors en general. Per exemple, per al treball de l’artista austríac Lia. Era el 1999 i vaig pensar a presentar-me a Prix Ars Electrònica, en pocs dies vaig fer el meu propi treball anomenat ReacT, era una animació digital interactiva en diferents fases on l’element comú era rectangles en blanc i negre que es movien generant diverses formes i desafiaments que l’usuari havia de resoldre. Sergi Jordà em va suggerir que pogués utilitzar alguns sons creats amb la seva eina Fmol (on jo també contribuïa) com a fons musical.

Em van concedir una menció honorífica a la categoria de net art.

Aquesta primera versió no està disponible ja que es va fer amb l’antiga plataforma Director / Shockwave. Després vaig implementar una altra versió codificada a Java

20 anys després torno a la fascinació de les corbes paramètriques, senzilles i en blanc i negre, però aquesta vegada en 3D mitjançant threejs. Espero que els agradi. Posa una bona música, juga amb les formes i gaudeix com si contemplessis fascinantment les flames del foc en una freda nit d’hivern.

Formes geomètriques en blanc i negre generades amb el REACT

Bon 2020 – Calidoscopi interactiu

Per felicitar el 2020 hem creat un caleidoscopi interactiu, tant en la part visual com en la sonora, que reacciona tant amb el moviment del cursor com amb el clic.

El codi està bifurcat de @Eugene i el so generat amb Tone js

Formes geomètriques de colors del caleidoscopi

Gimcana pel Bosc

Aplicació/joc de geolocalització per l’Escapada de creació i cultura digitals del 2018

Gimcana al bosc de l'ESC 2018

Flux MX

Flux MX és una visualització interactiva que mostra els fluxos de transaccions entre les diferents cel·les i codis postals combinant a la vegada informació provinent de Foursquare.

Colorz

Projecte per desitjar un bon any 2015 a tots els nostres amics i clients.

Colorz

Puzzle

Puzzle per desitjar un molt bon any 2014

Bon nyan 2012

Homenatge al Nyan Cat per donar la benvinguda al 2012

Bon Nyan