ReacT 2020

Recordo que de petit i un dia ens van portar a fer una excursió escolar a l’antic museu de la ciència de Barcelona. Una de les coses que més em va cridar l’atenció va ser un pèndol de sorra que es podia llançar i que feia unes formes molt boniques i harmonioses sobre un tauler.

20 anys després, a finals del segle passat, encara em fascinava aquestes corbes paramètriques i l’art generatiu dels ordinadors en general. Per exemple, per al treball de l’artista austríac Lia. Era el 1999 i vaig pensar a presentar-me a Prix Ars Electrònica, en pocs dies vaig fer el meu propi treball anomenat ReacT, era una animació digital interactiva en diferents fases on l’element comú era rectangles en blanc i negre que es movien generant diverses formes i desafiaments que l’usuari havia de resoldre. Sergi Jordà em va suggerir que pogués utilitzar alguns sons creats amb la seva eina Fmol (on jo també contribuïa) com a fons musical.

Em van concedir una menció honorífica a la categoria de net art.

Aquesta primera versió no està disponible ja que es va fer amb l’antiga plataforma Director / Shockwave. Després vaig implementar una altra versió codificada a Java

20 anys després torno a la fascinació de les corbes paramètriques, senzilles i en blanc i negre, però aquesta vegada en 3D mitjançant threejs. Espero que els agradi. Posa una bona música, juga amb les formes i gaudeix com si contemplessis fascinantment les flames del foc en una freda nit d’hivern.

Formes geomètriques en blanc i negre generades amb el REACT

Comparteix: