Gimcana pel Bosc

Aplicació/joc de geolocalització per l’Escapada de creació i cultura digitals del 2018

Gimcana al bosc de l'ESC 2018

Dins l’escapada de creació i cultura digitals del 2018, vam participar creant un projecte col·laboratiu anomenat “Gimcana al bosc”

Aquest projecte consistia en un taller a l’aire lliure basat en un joc d’exploració de l’espai inspirat en el geocaching.

Per aquest propòsit vam desenvolupar una web app (una aplicació web pensada pel mòbil) amb geolocalització i que permitia a la gent participar per equips.

El joc tenia dues etapes, la primera on els participants (organitzats per grups i identificats amb un nom) amagaven a localitzacions triades per ells els “catxés” (en aquest cas tots eren unes cartulines amb un codi, on havien de fer un dibuix i deixar un missatge)

A la segona fase del joc l’aplicació passava a mode “discovery” i es tractava de trobar el màxim nombre de catxés de la resta d’equips. A la mateixa aplicació apareix una classificació que es va actualitzant en temps real.

Un cop acabat el temps guanya l’equip que ha aconseguit més punts.

Per fer la webapp vam triar opcions de codi lliure. En primer lloc voliem que fós una webapp no una app nativa, per simplicitat de desenvolupament, però també per què creiem que sempre que sigui possible és molt millor una web que una aplicació tancada. Pel sistema de mapes vam triar leaflet, i les llibreries estàndard de geolocalització dels navegadors. Com a framework de desenvolupament vam triar CodeIgniter (php) sobre una base de dades mysql

Tot el codi està publicat a github

Gimcana al bosc de l'ESC 2018
Una de les cartulines (catxés) del joc
Captura de la Gimcana al bosc de l'ESC 2018
Screenshot webapp
Presentació de Pimpampum a l'ESC 2018
Exposant les conclusions del nostre taller
Presentació de Pimpampum a l'ESC 2018
Exposant les conclusions del nostre taller

Comparteix: