Dump de les dades recollides a la plataforma tuiter abans i després de les darreres eleccions del 28 de novembre del 2010

La informació recollida abans i després de les eleccions del parlament de Catalunya del passat 28 de novembre del 2010 les podeu descarregar aqui:


Descarregar: Dump dades tuiter.net eleccions 28n, periode octubre 2010-març 2011 (aprox 20mb)

Es tracta d’un dump de la base de dades mysql. Hi ha varies taules auxiliars però les que realment contenen la informació rellevant son:

term

Els 29 termes analitzats

twitt

227,215 tweets

twitteruser

46,457 usuaris

user2term

300.751 relacions entre els termes i usuaris

Si feu servir aquestes dades estariem encantats de saber-ho!

Per cert, actualment hem adaptat la nostra plataforma experimental tuiter.net a les properes eleccions municipals.
Donar que tuiter.net és una plataforma genèrica, l’únic que hem fet és variar la llista de termes de manera que es conseguexi filtrar la informació per la nova temàtica.

Preguntes i respostes sobre tuiter.net

Fa temps que vam inaugurar tuiter.net (una eina per analitzar converses a twitter)  i mica en mica hem anat afegint algunes millores.

Tuiter.net és un projecte experimental i com a tal hi ha coses que s’han d’explicar sobre el seu funcionament, per això hem pensat fer una sèrie de preguntes i respostes, aqui les teniu:

Tuiter és una eina per analitzar les dades del #28n?
No, tuiter.net és una eina general, però tuiter/28n (codename “piulament”) és l’aplicació d’aquesta eina a les properes eleccions al Parlament

Tuiter.net no està adscrit a cap força política, ni tant sols a cap tendència política. Ni tampoc a cap idioma, en el cas de les eleccions volem analitzar les piulades tant en castellà com en català.
Twitter desgraciadament no distingeix el català com a llengua, la inclou dins del castellà. de manera que al cercar qualsevol paraula es cerca dins de totes les piulades en castellà (que inclouen les de català) Ho podeu comprovar anant al cercador de twitter http://search.twitter.com i veure-ho que no hi ha la opció “català”

Com funciona?
Tuiter.net recull totes les piulades que tenen una serie de paraules clau. Aquestes piulades son posteriorment analitzades per extreure informació.

Es podrà consultar sempre?
A diferència de twitter.com, tuiter.com conserva les dades sempre. Per restricions tècniques a twitter.com no podem trobar informació que fa més de (aprox.) 10 dies que s’ha publicat. De fet tenim previst que un cop acabades les eleccions deixar per el domini públic aquestes dades per si algú les vol analitzar

Quanta informació teniu ara i creieu que tindreu després de les eleccions?

En aquest moment han participat més de 9000 persones, i hi han registrades més de 30.000 piulades amb els termes que hem triat inicialment. El dia de les eleccions estimem tenir 15000 usuaris i prop de 100.000 piulades, encara que part d’aquesta informació pot ser errònia.

Perquè hi ha informació errònia i com la voleu eliminar?
Hi ha diversos motius pels quals la informació pot ser errònia, un d’ells és l’ambiguetat dels termes. Per exemple les sigles “psc” o “ciu” poden apareixer en piulades no necesariament vinculades a aquests partits. Això és més greu amb altres sigles de partits com “pp” o “ciutadans”, i en termes de conversa més generals com les poblacions “tarragona, girona”, en aquests casos fem servir termes adiccionals per desambiguar-ho. Per exemple només capturem un missatge que parli de girona si a més també parla de “parlament, eleccions” o altres termes. Tot hi així no és una eina infalible ni ho pot ser mai al 100% (cap altre eina tampoc ho pot ser.. encara que sempre es poden fer coses per apropar-se a aquest 100% de fiabilitat).

En quins altres àmbits voleu aplicar també tuiter.net?
De moment tenim pensat aplicar-ho a les properes eleccions municipals, però no descartem cap àmbit d’aplicació aqui o a qualsevol lloc del mon.

Com analitzeu les tendències?
Amb un càlcul molt simple, comparant el nombre de twitts de les darreres 24 hores respecte les 24 hores anteriors. D’aquesta manera eliminem l’efecte degut a l’hora del dia, tot i que només de poden captar tendències a mig termini.

Podeu saber de quin partit es cada usuari?

Al perfil de tots els usuaris que participen, pel simple fet de dir alguna paraula de la llista de termes, es pot veure un nuvol d’etiquetes (tag cloud) que pot ser indicador de la seva tendència politica. Es veu clarament com el perfil es molt plà (mateix nivell) als mitjans d’informació i més decantat a partits en persones individuals. A més també hem integrat la opció de veure amb quines persones parla una persona determinada.

tuiter 28n

tuiter 28n

Podeu preveure el resultat de les eleccions?
És molt dificil ja que, entre altres coses, la distribució dels vots es territorial, la manera de adscriure diputats depen de les circumscripcions i a més hem de tenir en compte que l’univers “twitter” probablement no és representatiu de la població general. A més hem d’afegir el problema de l’ambiguitat, especialment en el cas del PP o ciutadans.
En qualsevol cas tractarem de fer una aproximació i de fet les tendències actuals s’apropen molt al que diuen les enquestes més reconegudes.
http://www.tuiter.net/es/u/show/28n/partits

Reflexions sobre l’administració 2.0

Sobre OpenGov, administració 2.0. , etc
Algunes reflexions a partir de l’experiència de rodalia.info

Administració web 2.0.

Es parla molt d’aquest concepte però el 2.0. no és, o al menys no és només, tenir un compte de twitter i facebook i conversar amb la gent i tenir presència a les xarxes socials. El realment important és poder oferir serveis i dades que es puguin interconnectar amb altres sistemes, obrir les dades al domini públic.

Fractura digital a les administracions?

En el context actual la població general està més avançada en noves tecnologies que les administracions, el panorama ha canviat, fa uns quants anys les administracions tenien grans ordinadors i la població general no. Ara, al menys una part, la gent té connexió a internet al mòbil i fa servir xarxes per comunicar-se com twitter o altres, és a dir que, per primer vegada, hi ha una fractura digital entre l’administració i la població.

I és clar, comencen ha sorgir iniciatives per part de la gent

Que ha de fer l’administració?

Es tracta només d’una opinió personal
Però uns quants consells que podríem donar son:

- Fer servir els canals de comunicació 2.0. (twitter, facebook, twitter, youtube, etc). Presència a les xarxes socials. Aquest és el primer pas que s’acostuma a fer, però s’ha d’anar més enllà.
- Obrir les dades a tothom. Son dades públiques i per tant qualsevol persona hauria de tenir dret a consultar-les.
- Publicar les dades en formats standard (RSS, serveis web, etc)
- Donar suport a iniciatives d’empreses i particulars que puguin millorar la comunicació i els serveis de l’administració.

El primer pas seria disposar totes les dades subjectes en formats i estàndards oberts no-propietaris, i transformar les ja publicades en altres formats (impresos, analògics, etc.), en formats digitals oberts per a possibilitar la lectura i processament mecànics. Aquest pas sí estaria dins de l’àmbit de la interoperablitat, però en aquest context es tracta de disposar de les dades per a facilitar el seu ús tant fora de l’administració, per part de la ciutadania, entitats no governamentals i les empreses, com dins d’ella i entre les agències d’aquella.

No és només a EUA i l’administració Obama en la que es promou aquesta iniciativa, sinó que és una clara tendència a les democràcies occidentals a tots els nivells de les administracions públiques (http://data.gov.uk/, http://open.org.nz/ http://data.australia.gov.au/, http://www.opengov.se/, http://datakilder.no/, etc.) i ‘fins i tot’ a l’estat espanyol (http://www.abredatos.es/). El govern francès ja està desenvolupant, dins del “Plan de développement de l’économie numérique” presentat l’octubre de 2008, un portal únic d’accés a les dades públiques a http://francenumerique2012.fr/ (encara inoperant), i a EUA ja funciona , com la Open Government Data Initiative liderada per Microsoft (http://ogdisdk.cloudapp.net/).

Que pot fer la gent i les empreses amb aquestes dades?

Algunes idees:

- Visualitzacions per poder “digerir” dades que d’un altre manera son difícils d’interpretar.
(exemple anecdòtic de la cursa de la mercè)
- Oferir informació que pugui arribar a la població per canals diferents o personalitzats .
- En general deixar que la gent o les empreses puguin desenvolupar productes i serveis que poden ser útils per la ciutadania, i no només això sinó que beneficien a les administracions que no s’han de preocupar de desenvolupar aplicacions, sinó del que realment és la seva responsabilitat.

Però segur que ens sorprendrem del que es pot arribar a fer.

Programari lliure i dades lliures

El paral·lelisme entre el programari lliure i les dades lliures és evident. Si tothom està d’acord que obrir el programari és beneficiós per la millora de la qualitat, passa exactament el mateix amb les dades.

Dues cares de la mateixa moneda

Per una banda l’administració i per l’altra el gran públic, han de ser complementàries.
La responsabilitat de l’administració és fer bé la seva feina, és a dir, que els seus serveis funcionin bé i de manera eficient (entre altres coses), i per l’altra banda la població ha de tenir accés a la informació que generen les administracions. El que és important d’aquest esquema és que les dues parts es beneficien mútuament i surten reforçades. I encara estem lluny d’assolir aquest objectiu.
Molt del que hem parlat a banda de les administracions també afecta a les empreses, i els mitjans de comunicació, el que passa és que les administracions públiques tenen la obligació de fer-ho, per ser públiques i subvencionades per tothom, sempre respectant la privacitat és clar.

Serveis web d’empreses privades: Flickr, Google, Twitter…

Dins la seva estratègia empresarial hi ha l’oferir i facilitar a desenvolupadors els seus continguts perquè desenvolupin aplicacions. Ofereixen l’API (Application Program Interface) perquè puguin fer crides de manera senzilla a la seva base de dades. Bàsicament és obrir l’accés de les dades a tothom.
Això vol dir que a ells els surt rentable que la gent faci aplicacions basades en els seus continguts: expandeix el servei, dóna més visibilitat, l’afiança… Per què no ho fa l’administració?

Només a Twitter ja s’han creat més de 300.000 aplicacions fent servir la seva API, i més de 3/4 del seu tràfic és extern a la seva web.

Idea de mashup i de user generated content

Avui en dia hi ha infinitat de contingut generat per usuaris: el repte no és tant generar més contingut sinó ordenar i filtrar el que ja es va generant. D’aquesta manera es dóna valor al contingut que si no estés connectat a d’altres li mancaria context i, per tant, valor.

Referents

http://www.swisstrains.ch/
Visualització dels trens de la xarxa Suissa en temps real (simulat en base als horaris, es dóna per suposat que els trens suïssos són puntuals). Ara treballant en la versió “real”. Exemple de transparència.

Visualització Cursa de la Mercè 2009 (pimpampum)
http://www.pimpampum.net/labs/cursamerce/

Aquest projecte és una visualització (simulació) de les dades de la cursa de la Mercè 2009 sobre el mapa de Barcelona. L’ajuntament de Barcelona feia disponibles les dades a qualsevol persona a la següent adreça: http://www.bcn.es/cursamerce/ca/resultats.html
La visualització mostra el recorregut de tots els participants (aproximadament 8500) en temps accelerat, fent rollover sobre qualsevol d’ells es mostra la seva informació.

Metro de London
- Donen informació a la columna de la dreta sobre l’estat del servei:
http://www.tfl.gov.uk/modalpages/2625.aspx
- Tenen widgets amb la informació de l’estat del servei, les línies i planificador de trajecte:
http://www.tfl.gov.uk/widgets/?CMP=widget-banner&banner=ltn-rhs
- Freedom of information: http://www.tfl.gov.uk/foi/

http://www.mysociety.org/

Es una societat sense ànim de lucre que promou programari lliure
Sota el paraigües d’aquesta organització hi ha diversos projectes, entre els quals està fixmystreet.

“mySociety is a non-profit based on a charity.
mySociety is a community of volunteers and (paid) open source coders.
mySociety runs most of the best-known democracy and transparency websites in the UK, sites like TheyWorkForYou and WriteToThem (which way back in the dawn of time was called FaxYourMP).
mySociety is a not-for-profit company that builds websites of a democratic bent for other people, such as the No 10 Downing Street Petitions Website, for the Prime Minister’s Office. “

http://www.writetothem.com

http://www.fixmystreet.com/
“Report, view, or discuss local problems
(like graffiti, fly tipping, broken paving slabs, or street lighting)”
1500 incidencies en la darrera setmana de les quals moltes s’acaben arreglant
És un projecte de codi obert

Megafone.net. Antoni Abad

http://www.megafone.net

Des del 2003  Antoni Abad treballa en aquest projecte, anteriorment anomenat Zexe.net, amb la col.laboració de grups de persones “marginades” (prostitutes, gitanos, persones amb mobilitat reduida, etc…)
Encara que dins del plà artistic és una iniciativa que ens recorda molt aquests temes, i es sorprenentment similar a fixmystreet per exemple. L’antoni al seu projecte dona visibilitat a comunitats marginades, o que no tenen gaire ressó als mitjans, per poder-se expresar fent servir xarxes mòbils i publicar fotografies que es situen a sobre d’un mapa i que son obertes a tothom.

Directiva sobre la transparència i el govern obert (Open Government)

“My Administration is committed to creating an unprecedented level of openness in Government. We will work together to ensure the public trust and establish a system of transparency, public participation, and collaboration. Openness will strengthen our democracy and promote efficiency and effectiveness in Government.”
La meva administració es compromet a crear un nivell sense precedents d’obertura en el govern. Treballarem conjuntament per assegurar la confiança pública i establir un sistema de transparència, participació pública, i col.laboració. L’obertura enfortirà la nostra democràcia i promoure l’eficiència i l’eficàcia en el govern.

Open Government Iniciative
Declaracions de la iniciative OpenGov de l’administració Obama
http://www.whitehouse.gov/open

http://www.data.gov
Portal de l’administració nord-americana en què es publiquen en formats estàndards de dades procedents diferents agències governamentals.

Els 8 principis de l’ Open Government Data
http://resource.org/8_principles.html

Where to find open data in the web
http://www.readwriteweb.com/archives/where_to_find_open_data_on_the.php

Iniciatives

http://www.abredatos.es/

“pro bono publico” http://blog.probp.org/ és una associació d’euskadi oberta a tota la població que busca ajudar a la promoció i la difusió d’estàndards, dades i plataformes tecnològiques obertes entre les institucions públiques, són els organitzadors del concurs abredatos http://www.abredatos.es/
El Desafiament AbreDatos 2010 és un concurs de 48 hores que es celebra aquest cap de setmana, és a dir el 17 i 18 d’abril per al desenvolupament “exprés” de serveis tecnològics al ciutadà basats en l’ús de dades públiques.
Directori de fonts de dades públiques a l’estat Espanyol http://datospublicos.jottit.com/

API d’Idescat Institut d’Estadística de Catalunya

http://www.idescat.cat/api/
L’API de l’Idescat permet que programes de tercers puguin obtenir informació de l’Institut d’Estadística de Catalunya i integrar-la en altres serveis.

Open Government a la Wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Open_government

Visualizar’09: Datos públicos, datos en público. MediaLab Prado, José Luis de Vicente

Programa per investigar les implicacions de la cultura de les dades obertes i lliures
http://medialab-prado.es/article/taller-seminario_visualizar09_datos_publicos_datos_en_publico
http://medialab-prado.es/article/convocatoria_de_proyectos__visualizar_09_datos_publicos_datos_en_publico#Visualizar09

Gencat 2.0: blocs, xarxes socials i altres eines. Jordi Graells, Cristina Ribas.

http://ow.ly/1ydXe

Autors: Roger Melcior @rogermelcior, Anna Fuster @tartanna , Daniel Julià @daniel_julià

amb aportacions de Jordi Vilanova @yuribcn

Rodalia.info

[ca]

Rodalia.info

Rodalia.info

Juntament amb Roger Melcior hem creat Rodalia.info, un sistema per monitoritzar en temps real l’estat de la xarxa de Rodalies de Barcelona a partir dels missatges que els propis usuaris envien a través de Twitter.

Rodalia.info consta d’un web on es centralitza tota la informació de les diferents línies aportada pels usuaris de Twitter i també la informació facilitada per Transmet, una versió del web adaptada a terminals mòbils i comptes de Twitter per seguir directament les incidències de cada línia.

Més informació a sobre el projecte i com col·laborar a:

[es]

Rodalia.info

Rodalia.info

Junto a Roger Melcior hemos creado Rodalia.info, un sistema para monitorizar en tiempo real el estado de la red de Cercanías de Barcelona a partir de los mensajes que los propios usuarios envían a través de Twitter.

Rodalia.info consta de un web donde se centraliza toda la información de las diferentes líneas aportada por los usuarios de Twitter y también la información facilitada por Transmet, una versión de la web adaptada a terminales móviles y cuentas de Twitter para seguir directamente las incidencias de cada línea.

Más información sobre el proyecto y cómo colaborar en:

[en]

Along with Roger Melcior we’ve created Rodalia.info, a system to monitor real-time network status for the Cercanías Barcelona trains based on messages sent by users via Twitter.

Rodalia.info consists of a website to aggregate all information supplied by the users via Twitter and also the information provided by Transmet, a version of the web adapted to mobile terminals and Twitter accounts to follow directly the tweets of each line.

More information about the project and how to collaborate:

Rodalia.info

Rodalia.info

Bubblr & Bookr Creative Commons

[ca]

Fa uns dies vam haver de modificar les dues eines més emblemàtiques que tenim a Pimpampum. A partir d’ara Bubblr i Bookr només busquen els continguts amb llicència Creative Commons de Flickr. Un petit canvi que de ben segur ens estalviarà més d’un maldecap! :)

I, ja posats, volem aprofitar per saludar i agrair a totes les escoles i persones que fan servir les nostres eines, ens fa molta il·lusió veure cada dia coses noves! :)

[es]

Unos días atrás modificamos las dos herramientas más emblemáticas de Pimpampum. A partir de ahora, Bubblr y Bookr sólo buscan los contenidos con licencia Creative Commons en Flickr. Un pequeño cambio que seguro que nos ahorra más de un quebradero de cabeza! :)

De paso, queremos aprovechar para saludar y agradecer a todas las escuelas y personas que utilizan nuestras herramientas, ¡nos hace mucha ilusión ver cosas nuevas cada día!

[en]

Some days ago we modified our most emblematic tools, Bubblr and Bookr to search only in Flickr Creative Commons images.

Also, we want to thank lots of schools and people using our tools, we’re very proud everyday when we found new staff everyday!

Gràcies a / Gracias a / thanks to:
Kevin Cummins
http://www.edgalaxy.com/journal/2010/1/29/create-amazing-picture-story-books-online-with-bookr.html

Cool tools for Schools:
http://cooltoolsforschools.wikispaces.com/Writing+Tools

Larry Ferlazzo:
http://larryferlazzo.edublogs.org/2009/04/25/the-best-online-examples-of-my-students-work/

Library Resources & Technology for SBISD Curriculum:
http://librestechsbisdcurr.pbworks.com/

Learnig Today:
http://blog.learningtoday.com/blog/bid/25552/Story-Time-Made-Simple

Skoleressurser
http://www.skoleressurser.no/?show=field&showfrom=6&showcount=15&fid=644

i molts més…/y muchos más…/and many more… :)

Bon 2010! Feliz 2010! Happy 2010!

[ca]

Des de Pimpampum us volem desitjar un molt bon 2010 i us animem a compartir-ho amb nosaltres!

http://www.pimpampum.net/webcamcomic/?lang=ca

Bon 2010!

[es]

Desde Pimpampum os queremos desear un fantástico 2010 y os animamos a compartirlo con nosotros!

http://www.pimpampum.net/webcamcomic/?lang=es

Bon 2010

[en]

From Pimpampum, we want to wish you a happy 2010 and we encourage you to share it with us:

http://www.pimpampum.net/webcamcomic/?lang=en

bon_2010_03

New version of Bookr, build your own photo album with flickr photos.

[en]
We fixed a bug in bookr. Some people have complained when using the flickr username bookr didn’t find any photos. Now it should work well both with flickr username and screenname. We remind you that is not mandatory to put a username you can put just a tag if you want.
A very interesting feature now is that you can use a default tag or user when creating a new book, you need just to enter in this urls:

http://www.pimpampum.net/bookr/?tag=cat –> bookr pre-populated with cat photos
http://www.pimpampum.net/bookr/?user=daniel.julia –> bookr pre-populated with photos from a given user

Plus we added a donate button. We develop Flickr toys just for fun, and free so we need some finantial support if you want us to improve them, more and more, and build new ones, so any help is welcome.

Enjoy!

[ca]

Hem arreglat un error a bookr. Algunes persones s’havien queixat que tenien problemes al fer servir l’usuari de flickr .Ara hauria de funcionar correctament tant amb el usuari com l’”screen name”.
A més ara hem afegit la possibilitat de precarregar bookr amb una sèrie de fotos

http://www.pimpampum.net/bookr/?tag=cat –> bookr amb fotos de gats
http://www.pimpampum.net/bookr/?user=daniel.julia –> bookr amb fotos d’un usuari

A més hem afegit un botó donate . L’ajuda sempre és benvinguda

Disfruteu!

[es]

Hemos arreglado un error en  bookr. Algunas personas se habian quejado por problemas con el ‘usuario de flickr .Ahora tendria que funcionar correctamente.
Además hemos añadido dos posibilidades

http://www.pimpampum.net/bookr/?tag=cat –> bookr con fotos de gatos
http://www.pimpampum.net/bookr/?user=daniel.julia –> bookr con fotos de un usuario

Además hemos añadido un botón donate . La ayuda siempre será bienvenida para ayudarnos a crear nuevos proyectos.

Disfrutadlos!

Momentos Nespresso

[ca]

nespresso facebook

Tenim una nova aplicació per a Facebook, aquesta vegada per degustar Nespresso virtualment. Es diu Momentos Nespresso i l’hem desenvolupada amb Diferentis.

[es]

nespresso facebook

Tenemos nueva aplicación para Facebook, esta vez para degustar Nespresso virtualmente. Se llama Momentos Nespresso y la hemos desarrollado junto a Diferentis.

[en]

nespresso facebook

New Facebook application online, now to taste virtually Nespresso coffee. It’s called Momentos Nespresso and we have developed it with Diferentis.

Cupido Xtreme by Terra

[ca]
Nova aplicació per a Facebook online desenvolupada per a Terra amb Tribal DDB, aquest San Valentín toca enviar “flechazos”

Cupido Xtreme by Terra

cupidoxtreme1

[es]
Nueva aplicación para Facebook online desarrollada para Terra con Tribal DDB,  este San Valentín toca enviar “flechazos”

Cupido Xtreme by Terra

cupidoxtreme2


[en]
New Facebook application online developed with Tribal DDB,  this Valentine’s let’s send “flechazos”.

Cupido Xtreme by Terra

cupidoxtreme

2009 = 8760 happy hours!!!

2009

[ca]

Comença un nou any per Pimpampum. El tercer des que va començar oficialment i estem molt contents de la trajectòria d’aquests darrers anys i dels projectes que hem fet. Esperem que continui així malgrat la “crisi”.
Properament quan pengem la nova web posarem el llistat de projectes en que hem treballat (en aquest moment encara no està actualitzat).

Cada any intentem fer una “postal” per felicitar l’any nou, (veure la del 2008, un video interactiu on pots editar el text,o la del 2007 un google map animat amb un video geo-sincronitzat)

Aquesta vegada hem pensat en una visualització de totes les hores de l’any, on les hores apareixen represantades per punts i s’agrupen per diferents criteris. A l’acabar l’animació automàtica es pot consultar interactivament. D’aquesta manera volem perllongar la felicitació durant tot l’any i no només al començament.
Així doncs Bon any 2009 a tothom!
[es]

Empieza un nuevo año para Pimpampum. El tercero desde que comenzó oficialmente y estamos muy contentos de la trayectoria de estos últimos años y los proyectos que hemos hecho. Esperamos que continúe así a pesar de la “crisis”.

Próximamente cuando colguemos la nueva web pondremos la lista de proyectos en que hemos trabajado (en este momento todavía no está actualizado).

Cada año intentamos hacer una “postal” para felicitar el año nuevo, (ver la del 2008, un video interactivo donde puedes editar el texto, o la del 2007 un google map animado con un video geo-sincronizado)

Esta vez hemos pensado en una visualización de todas las horas del año, las horas aparecen represantadas por puntos y se agrupan por diferentes criterios, al final de la animación automática se puede consultar interactivamente.

Así pues Feliz año 2009 a todos![en]

A new year begins for Pimpampum. The third since we officially started and we are very pleased on the course of recent years and the projects we have done.
Soon we’ll upload a new website that will list the projects we have worked last months(at this time is not yet updated).

Every year we try to make a “postcard” to congratulate the new year (see 2008, an interactive video where you can edit the text, and 2007 a google map animated with a geo-synchronized video)

This time we did a visualization of all hours of the year, the hours are represents by points and are grouped by different criteria, at the end of the animation you can browse interactively.

So Happy New Year 2009 to everybody!

2009