Escapada de Cultura i Creació Digitals 2019

07/05/2019

Com cada any hem assistit a l’escapada de cultura i creació digital escape i com cada any ens ha encantat ser-hi.

El que fa molt especial a aquest “festival” és l’entorn on es desenvolupa. Es fa a la Fundació La Plana, al mig del Moianès i a un entorn natural incomparable.

Com cada any hem assistit a l’escapada de cultura i creació digital escape i com cada any ens ha encantat ser-hi.

El que fa molt especial a aquest “festival” és l’entorn on es desenvolupa. Es fa a la Fundació La Plana, al mig del Moianès i a un entorn natural incomparable.

Fundació La Plana

La majoria dels assistents ens quedem tot el cap de setmana, el que implica dormir, esmorzar dinar i sopar allà mateix, on tenen servei de menjador i funciona com una casa de colònies.

Un dels dinars

Les xerrades es fan en mode “slow” el que permet parlar amb els creadors, participar i intercanviar impressions. No som gaire gent però el  dissabte ens arribem a ajuntar unes 50 persones.

Nosaltres vam arribar el divendres amb un temps terrible (pluja, boira i fred) però vam marxar diumenge a la tarda amb sol i un munt d’experiències i ganes de fer coses després del que vam veure i aprendre.

El programa d’aquesta quarta edició estava atapeït de tallers, xerrades i “performances” molt variades

Fem un repàs.

El divendres a la nit vam veure la presentació del videojoc 4 ojos de playabit . Un joc curiós ja que es fa en parelles amb ulleres de colors que impedeixen veure el que veu el teu company, però on els dos jugadors s’han d’ajudar mutuament per aconseguir els objectius.

Un moment del videojoc 4Ojos

Per la nit vam tenir una sessió d’algorave molt xula. L’algorave és una sessió de generació musical i visual amb codi generat en temps real. Hi van participar uns quants “livecoders” @linalab, Yago Raymond, @rcasamajo, @_limonada_, @tonijota, !ME, Niklas Reppel, i @LiveSynth

Algorave (Algoresc)

El dissabte al matí l’Anna Carreras (@carreras_anna) va fer un taller de col·lage generatiu, amb processing, al qual no vam poder assistir (perquè erem a un altre taller que es feia en paral·lel). Però si vam veure els resultats impressos, segur que va estar molt bé.

El taller de l’Anna Carreras

Nosaltres vam participar al taller de realitat virtual de @beanotherlab http://beanotherlab.org/

BeAnotherLab  és un col·lectiu conegut sobretot pel seu projecte “The machine to be another”. Treballen amb la realitat virtual però intentant incorporar factors socials, emotivitat i sensacions immersives com el tacte, l’olor, etc. Al taller nosaltres vam crear la nostra pròpia experiència immersiva amb elements de l’entorn (plantes, cargols, etc). Una història breu i una mica surrealista, però que ens va servir molt per aprendre com funciona aquest llenguatge.

Daniel González de BeAnotherLab

Per la tarda sessió de conferències que va començar amb una xerrada molt interessant d’en Miquel Bernis @mbernism “De preveure el temps a comptar gols, coses que pots fer en un diari si saps programar”, seguit de la Muriel Rovira @quinatela (dels Pirates de Catalunya) parlant de estratègies municipals per l’apoderament digital

Miquel Bernis a la seva xerrada
Muriel Rovira
Muriel Rovira

Per la nit en Albert Callejo @DimaVJ ens va mostrar un mapping interactiu sobre l’ermita. Els participants podiem interactuar amb una tauleta per modificar les projeccions i vam acabar el dia ben de nit amb el concert de noise-ambient per Ëgg.

La posta de sol abans de començar les activitats de la nit
El mapping a l’ermita

El diumenge al matí nosaltres a primera hora vam aprofitar per fer una volta pels voltants, anar a la vella ermita de Sant Joan d’Oló vell i fotografiar algunes orquídies.

Orquidea a locatlització secreta

Després de l’esmorzar vam tenir la presentació de l’Anna Giralt @anoulajan, que entre altres coses ens va cedir llicències de Runway, un nou entorn que permet aplicar algoritmes d’intel·ligència artificial a projectes artístics, molt interessant! Vam poder provar-lo i fer alguns experiments.

Taller de l’Anna Giralt

El cap de setmana es va acabar amb el tradicional vermut i vam tornar cap a casa amb moltes ganes de provar coses.

Jo personalment em vaig quedar amb ganes d’aprendre a fer algoraves, generar imatges, provar més el Runway i sobretot aprendre una mica d’Unity, perquè, WTF!, la majoria dels projectes presentats durant el cap de setmana estan fets amb aquest entorn.



Comparteix: