Després de 3 dies a Maçanet de Cabrenys creant entre tots la nova versió de del poble, aquí en teniu el resultat, el Maçanet 2.0.

Si en voleu més informació, la podeu consultar a l'arxiu de Maçanet 2.0.

Maçanet 2.0Veure Maçanet 2.0

Versió reduïda a 800 x 600 pixels (per veure-la bé amb les barres de navegador posades).

Per veure-ho, necessitareu el plug-in de Flash 8, que el podeu descarregar des del seu web.

Maçanet 2.0Veure Maçanet 2.0 (versió gran)

Versió original, a 1024 x 768 pixels (per veure-la bé a pantalla completa o altes resolucions de pantalla).

Per veure-ho, necessitareu el plug-in de Flash 8, que el podeu descarregar des del seu web.

 

També podeu visitar la galeria d'imatges sobre Maçart 2006, disponible a Flickr, en aquesta adreça:
http://www.flickr.com/groups/massart2006/pool

 

Arxiu Maçanet 2.0

Definicio del projecte

Introducció

Maçanet 2.0 és una transformació virtual del poble executada pels propis vilatants, els quals podran modificar el seu entorn quotidià durant els tres dies del festival, aportant cadascun d’ells un objecte per millorar el poble.

El projecte està estructurat en dues fases:

Una primera d’obtenció de materials per dur a terme la modificació del poble.
Per aconseguir-ho, es convidarà a tothom que hi vulgui participar a aportar la seva pròpia imatge i/o un objecte representatiu triat per ell o ella. La fotografia tant de la persona com de l’objecte formaran part de la col·lecció d’elements que permetran interactuar amb el poble a la segona fase.

En aquesta segona fase tothom qui ho vulgui, vilatans i visitants, a partir de la col·lecció d’elements recolectats prèviament, persones i objectes, i d’altres triats especialment pels autors podran navegar per alguns espais del poble i incorporar les persones i objectes així com també afegir diàlegs en forma de bombolles de text.

Objectius

L’objectiu d’aquest projecte és aconseguir la participació del màxim nombre de persones del poble i donar-los l’oportunitat de transformar lliurement el seu entorn. És tracta, doncs, d’un paisatge que evoluciona amb el temps d’acord amb la voluntat dels maçanetencs.

A banda de la transformació física del poble, el poble que fa la gent, creiem que es pot donar una reinterpretació dels rols dels seus habitants que donarà lloc a una transformació del paisatge humà de Maçanet de Cabrenys.

Maçanet 2.0 és un paisatge evolutiu que va canviant a mida que les persones participen i a la vegada modifiquen el que els altres han afegit prèviament, de manera contínua, i el resultat serà fruit de la intervenció acumulada de tots aquests agents en la duració del projecte.

Funcionament i localització

L’experiència tindrà lloc a un espai públic representatiu del poble on es projectarà l’escena durant els tres dies del festival.

A la primera fase, el dia 1, es convocarà a tots els voluntaris que vulguin contribuir, demanant-los que portin un objecte per millorar l’entorn. Es farà una fotografia tant de la persona com de l’objecte els quals seran incorporats a la col·lecció d’elements.

A la segona fase, els dies posteriors, qualsevol persona, mitjançant una interfície molt senzilla amb una pantalla tàctil podrà, per una banda, moure’s pels espais del poble i, de l’altra banda, incorporar o modificar els elements de la col·lecció que havien estat incorporats el primer dia. Aquesta intervenció podrà ser vista per tot el public que es trobi a l’espai ja que serà projectada en tot moment. A banda dels elements de la col·lecció també hi haurà la opció d’incorporar dialegs a través de bombolles de text.

La interfície constarà d’una sèrie de fotografies del poble sobre les quals hi intervindran els usuaris. Es podrà navegar per l’espai o bé seleccionant les fotografies contigües, o bé a través d’un mapa on es podràn visualitzar els punts geogràfics de cadascuna. Per afegir els elements, persones, objectes i bombolles, hi haurà una paleta d’eines des d’on es podran arrosegar directament a la imatge. A banda d’arrosegar els elements també hi haurà l’opció de modificar els ja existents.

Targeta d'invitació

Maçanet 2.0

El projecte. Instruccions.

Veure en PDF PDF

Us volem convidar a participar a Maçanet 2.0, on podreu crear una nova versió de Maçanet de Cabrenys al vostre gust.

Nosaltres posem a la vostra disposició un poble buit, sense ni una ànima, perquè l’ompliu amb les vostres aportacions. Nosaltres us donem les perdres, vosaltres cal que dugueu els ingredients.

COM PARTICIPAR?

1. Veniu a la Plaça de la Vila, a Can Viola, amb alguna cosa que us agradaria que formés part de la nova versió del poble. El que vulgueu. I no patiu, us ho tornarem de seguida.

2. Farem una fotografia del que hagueu dut i una altra de vostra (si ens deixeu, per suposat) i les introduirem a l’ordinador.

3. Tothom qui ho vulgui podrà col·locar els objectes i les persones allà on vulgui del poble, i també afegir bombolles de text per fer-los parlar.

Producció de Maçanet 2.0.

Quan ens vam assebentar que ens havien seleccionat pel festival ens vam posar a treballar. El primer que calia era fer un disseny interactiu de com funcionaria la instal·lació. Ens vam inspirar bastant en el funcionament del bubblr, fins hi tot vam aprofitar les bombolles. Un cop decidit el funcionament, l'Anna va començar a fer el disseny gràfic partint del logo del projecte (un retallable). Va pasar el disseny a flash, i el dani ho va integrar i programar. L'eina de gestió de continguts la vam desenvolupar amb el 'bok' , el dani va aprofitar per afegir la possibilitat de modificar la base de dades des de flash (cosa que no era possible fins ara).

Les proves les vam fer sobre les fotos que havíem pres el dia de la reunió Maçartenca de Juliol.

Una setmana abans del festival vam anar expressament a Maçanet a fer les fotos del poble (al final unes 300) que vam incorporar al sistema.

Hardware que vam utilitzar (i en part comprar per la convocatòria):

Software

Instal·lació

Només arribar al poble el dijous (31/08/2006) ens trobem aquesta rebuda als arbres del passeig d'entrada al poble

arbres maçanet cabrenys

Més endavant, a l'entrada principal del poble, un joc curiós de cassoles penjades al sostre, sens dubte al·ludint al lema de la convocatòria, el conte de la sopa de pedres

cassoles maçanet cabrenys

I arribem al local per la nostra instal·lació ben bé al centre del poble, a can Viola, una casa gran abandonada, just al mig de la Plaça de la Vila i davant del bar La Pau

can viola maçanet cabrenys

I de seguida ens posem a descarregar el cotxe i a muntar la instal·lació, amb el 'hardware' que ens va deixar l'organització, taules, cadires, cables i endolls, etc. Fins i tot la pantalla reflectant gràcies a un préstec de la Lluïsa Xarnach

can viola maçanet 2.0.

Seguim muntant la instal·lació

can viola maçanet 2.0.

I per fi, donem com a muntat el tema després d'acabar plens de pols

can viola maçanet 2.0.

Seguidament ens dirigim al nostre lloc de residència durant els cinc dies que ens haviem de quedar a Maçanet, el centre cívic del poble. Tot perfectament organitzat, amb servei de catering inclòs, t'havies d'apuntar abans a la llista.

can viola maçanet 2.0.

Al centre cívic, lloc de residència dels creadors del festival, cadascú es muntava les seves suites com podia.

can viola maçanet 2.0.

Al dia següent (divendres pel matí) comencem a posar en marxa la instal·lació. La Lourdes i la seva mare són de les primeres persones del poble a participar després d'en Jep (de l'organització que es va oferir com a voluntari). Al final del projecte, el diumenge vam 'capturar' al voltant de 200 persones, la majoria del poble.

can viola maçanet 2.0.

La gent quan venia es feia fotos afora, com veiem en aquesta foto. Posteriorment l'Anna els 'retallava' i els introduïa al sistema (backoffice) i sortia a l'interficie de creació.

escenari maçanet 2.0.

El dani fent scroll a les fotos. Teníem la possibilitat d'afegir o treure fotos a voluntat, cosa que al final no vam aprofitar gaire perquè anavem desbordats de temps.

dani maçanet 2.0.

El portàtil de l'Anna amb el backoffice (fet amb el 'bok') connectat al servidor que estava a l'ordinador fix que és el que mostrava la projecció.

portatil maçanet 2.0.

L'Anna retallant i introduint la informació (personatges i objectes) al backoffice

anna maçanet 2.0.

Unes nenes angleses del poble construint històries

public maçanet 2.0.

Públic del poble mirant la instal·lació mentre algú hi treballava

public maçanet 2.0.

Més públic mirant

public maçanet 2.0.

Una parella construint una història, molta gent optava per fer-se fotos en parella, cosa amb la qual no havíem comptat a priori.

parella maçanet 2.0.

Més gent construint històries, afegint bombolles de text.

text bombolla maçanet 2.0.

Gent mirant la pantalla, hi va participar gent de França i Anglaterra, escrivint en les seves llengües d'origen.

maçanet 2.0.

Unes nenes construint històries, el perfil més "avançat". En aquest cas construint un "castell" a partir de fotos seves pensades a l'efecte.

castellers maçanet 2.0.

Un detall de l'interfície de Maçanet 2.0.

maçanet 2.0.

Gent construint històries

interface bubblr maçanet 2.0.

Per la nit vam decidir projectar el resultat a una finestra de la casa, des de dins, com si fos ben bé una televisor a la finestra, o una finestra a l'exterior del poble. Aquí veiem la finestra per dins.

finestra maçanet 2.0.

La finestra per fora, que donava a la Plaça de la Vila

finestra maçanet 2.0.

Finalment, el dilluns, vam desmuntar la instal·lació i vam tornar cap a Barcelona molt contents de l'experiència.

Resultats

Els resultats de l'experiència els podeu veure aquí

Recull de premsa

* El País. 26 d'agost de 2006

* La Vanguardia La Vanguardia. 28 d'agost de 2006.

* Què fem? Què fem? La Vanguardia. 1 de setembre de 2006

* El Punt Girona. 1 de setembre de 2006

* El Punt Girona. 2 de setembre de 2006